Mít doma kočku znamená jistý závazek

Chcete pořídit vašim dětem nebo sami sobě kočku? Pak byste měli znát nejen ta známá fakta ohledně pelíšků, škrabadel, péče o srst, kontaktu na veterináře, léčivých přípravků apod., ale zejména, co se týká vyvážené stravy, dostatku odpočinku a hlavně vlivu stresu.

Zvířata a stres

Jestliže žije kočka v prostředí plném lásky, klidu, ticha (bez hluku a příšerné hudby), má dostatek péče, své zázemí a pelíšek, netrestáte ji, neotravujete svými splíny, netýráte ji, a ponecháte jí projevit vlastní vůli, pak je šťastná, spokojená, a najednou po deseti, patnácti letech zjistíte, že je stále čilá, zdravá, plná energie, a že jste s ní vlastně nikdy nebyli u veterináře.

krásné koťátko

Stres ve všech podobách je dokonalý zabiják, to si dobře zapamatujte, a netýká se to jen koček a psů, ale veškerých živých tvorů, a samozřejmě i nás, lidí.

Čím doma krmíte kočky

Kočky si nemůžete dovolit dlouhodobě krmit granulemi, které dáváte vašemu psovi, jde o to, že kočka má jinak nastavený trávicí systém, a že si neporadí s trávením sacharidů, tak jako psí plemena. Proto zvláště u koček vybírejte krmiva z kvalitních zdrojů a s vyváženým složením. Rozhodně se vyhýbejte obilninám s obsahem lepku (pšenice, ječmen, oves, žito), kukuřice a rýže nebo pohanka jsou snesitelné, ale jen v malém množství.

nadšené kotě

Mnoha kočkám vyhovují kvalitní granule, většinou je kvalita vztažena i na vyšší cenu krmiv a nejnižší ceny mívají krmiva, která by zvířata vůbec jíst neměla. Sami si pak uděláte obrázek, jaká je situace na trhu, zvláště u značek, které cílí na zákazníka hlavně reklamním tažením.

Pokud dáváte kočkám občas kapsičky nebo konzervy (ty vybírejte hlavně bez cukru), přidávejte jim do nich přiměřené množství mořské řasy kombu (kelp), rozemleté na prášek, řasa jim dodá cenné minerály, eliminuje překyselení a přispěje ke zdravému chrupu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup